Friday, March 11, 2011

Chokladen ser dig!

Jag älskar chokladmousse, särskilt om den är lika söt som den ser ut.
Jag blev så himla sugen på chokladmousse igår så jag tänkte: Det går jättesnabbt att göra och det är lätt som tusan. Då hade jag förstås glömt att den skulle stå i kylen minst sex timmar innan man får äta den.

Jag har tänkt på att jag kan sällan göra ett perfekt bak. Det är alltid nåt som går går fel, ibland något större och ibland något mindre. Denna gången var det att jag trodde att jag kunde receptet ganska utantill, dock har jag bara gjort det en gång innan. Men jag smälte chokladen och vispade ihop den med äggulan precis som man skulle, utan att titta i receptet. Sen så hällde jag i grädden, direkt från förpackningen. När jag hade vispat klart tänkte jag att den blev mycket lösare än förra gången. Sen när jag kollade receptet så stod det klart och tydligt: vispa grädden innan du häller i den. Suck och stön och börja om från början igen. Denna gången med vispad grädde.

Söta blev dem iallafall, både smak och utseendemässigt.


Dessa vill man inte möta mitt i natten när man ska in i kylskåpet för att smygäta när man tror att ingen ser. För chokladen ser ALLT!

Recept på den allseende chokladmoussen kommer nu för er som vill ha den.


Allseende chokladmousse

100 g choklad
2 äggulor
2 1/2 vispgrädde

Ögon

några teskedar grädde (vispad eller ovispad)
kakao
florsocker


Smält chokladen och låt svalna till under 65 grader (annars kan äggulorna koagulera).
Vispa ner äggulorna tills smeten är någorlunda jämn. Den kommer inte se fin ut, men det blir mycket finare när grädden kommer i.
Låt smeten svalna.
Vispa grädden lite så där lagom och vispa ner den i smeten till en jämn smet.
Häll chokladmoussen i glas och ställ in i kylen i minst sex timmar eller under natten.

Keep on eating!

No comments:

Post a Comment